Rookoverlast

Breecamp Energie heeft afgelopen weekend meerdere klachten ontvangen over geurhinder. Wij vinden het heel vervelend dat er hinder is ondervonden.

Afgelopen week is een vracht hout geleverd die te vochtig is geweest. Breecamp Energie is continue bezig met verbeteringen en efficiëntie optimalisatie. Onderdeel hiervan is de houtleverantie en de prijs/kwaliteitverhouding. De vracht is geleverd als proefvracht van een andere houtleverancier.

De leverancier wordt beoordeeld op het proces, kwaliteit van het hout en prijs. Onderdeel hiervan is ook locatiebezoek, interviews. Op basis van de beoordeling is een houtleverancier geselecteerd die de betrouwbare, kwalitatieve houtleveringen kan borgen.

De houtsnippers zijn gemaakt van boomstammen. De stammen komen uit het onderhoud aan bossen in Nederland. Het stamhout wordt opgeslagen op het terrein, na verloop van tijd gesnipperd en in depot op natuurlijke wijze gedroogd. Het vochtpercentage is gecontroleerd op basis van metingen. Deze bleken te voldoen aan de normen voor onze houtketels. Helaas bleken de twee proefvrachten, totaal 160 m3, ondanks de controle en metingen toch te vochtig.

Breecamp heeft afgelopen weekend de proef direct gestaakt en is tijdelijk op de back-up voorziening (dieselolie) gaan draaien. De bunker wordt deze week gevuld met ander hout.

Wij vragen u om bij klachten dit direct te melden bij Breecamp Energie via telefoonnummer 038 – 4560666. Gelieve elke klacht (met datum en tijd van waarnemen) te melden, zodat wij hierop kunnen reageren. Samen met u werken wij graag aan de oplossing.