Breecamp Energie, aangenaam!

Als warmteleverancier voor de wijk Breecamp-Oost in Zwolle is Breecamp Energie transparant, betaalbaar, duurzaam en lokaal. Breecamp Energie vindt het belangrijk u als klant weet waar uw warmte vandaan komt, hoe het werkt en waarom het duurzaam is!
Wanneer u gaat wonen in een woning die aangesloten is op een warmtevoorziening van Breecamp Energie, maakt u geen gebruik van gas voor verwarming van uw woning. Ook voor het warme water uit uw kraan en douche wordt geen gas ingezet. De CO2 uitstoot is daarmee zeker 90% lager in vergelijking tot een gasboiler. Daar mag u best trots op zijn!
Breecamp Energie wekt de warmte in uw woning op door de verbranding van houtsnippers. Deze houtsnippers zijn afkomstig van verantwoord onderhoud aan de natuur en worden regionaal gewonnen. Het verbranden van deze houtsnippers is CO2 neutraal. Bomen onttrekken namelijk CO2 uit de lucht om te groeien. Diezelfde CO2 komt weer in de lucht terecht wanneer dit hout vergaat of wordt verbrand. De CO2 kringloop wordt dus niet verstoord. Lees meer over warmte uit hout.

In de meterkast van uw woning is een afleverset geplaatst, die ervoor  zorgt  dat u warmte ontvangtuit het warme water dat circuleert door de wijk. U hoeft alleen de thermostaat te bedienen of de kraan open te draaien! Op uw afleverset zit een meter die Breecamp Energie op afstand kan uitlezen. Zo wordt bepaald hoeveel warmte u verbruikt heeft.